·  TEL. 934 782 401 · EMAIL a8047492@gmail.com
 · 

Notícies

L'escola, sí que és per a tu

19-11-2018

Aina Tarabini és professora del Departament de Sociologia de la UAB i membre dels grups de recerca GEPS (Grup de recerca en Globalització, Educació i Polítiques Socials) i GIPE (Grup Interdisciplinari de Polítiques Educatives). Investigadora en l'abandonament escolar prematur.

El dimecres 16 de gener, 17.30 h, comptarem amb la presència de l'Aina Tarabini, on parlarem entre totes i tots de com podem donar suport a les nostres filles i fills per tal que aprofitin al màxim les oportunitats acadèmiques i vitals que ofereix l'escola. I intentarem destriar quin són els factors que ocasionen l'abandonament escolar prematur. En aquest sentit, és molt important que famílies i professorat, de forma col·lectiva, estem alerta per detectar aquells possibles indicadors que ens mostren que alguns infants no senten que l'escola és per a elles i per a ells. A nivell general, l'èxit escolar és una qüestió que preocupa molt, per tant aquesta pot ser una bona oportunitat per parlar-ne i intentar donar-nos suport.

L'Aina Tarabini és una veu molt interessant que parla sense prejudicis i aborda les qüestions " a fons” sobre un problema que ens incomoda a totes i a tots. Catalunya té una taxa d'abandonament escolar prematur d'un 18%, igual que la d'Espanya, de les més altes d'Europa, només per darrere de Malta. Una taxa molt lluny de la mitjana europea, que és del 10,7%, i que afecta a casa nostra especialment als nois.. "Perquè l'abandonament escolar prematur no és neutral -diu Tarabini- ni pel color, ni pel sexe, ni per l'estatus social”, sinó que reprodueix les dinàmiques de desigualtat social existents.

El debat serà dinamitzat per Nasera Kajouai, mestra i antiga alumna de l'Institut Ribera Baixa del Prat

L'organitza: Institut Ribera Baixa.

ENTRADA LLIURE. Adreçada a famílies, docents i persones interessades, de dins i fora del centre.

Entre d'altres llibres, Aina tarabini és autora de "L'escola no és per a tu” que us podeu descarregar en aquest enllaç:

https://www.fbofill.cat/sites/default/files/IB_65_abandonamentescolar_WEB.pdf

 

Us recomanem aquest altre article escrit per ella que parla del tema:

L'escola no és per a tu: lliçons apreses al voltant de l'abandonament escolar

http://diarieducacio.cat/blogs/educaciolocal/2018/04/24/lescola-no-es-per-a-tu-llicons-apreses-al-voltant-de-labandonament-escolar/


Xarxes socials:


Arxius: