·  TEL. 934 782 401 · EMAIL a8047492@gmail.com
 · 

Notícies

"Cap infant vol viure l'adolescència en soledat"

15-11-2018

Unes 125 persones van assistir a la presentació del psicòleg, educador i escriptor Jaume Funes, expert, entre molts altres temes, en joves i adolescents.

L'èxit de convocatòria mostra l'interès de les famílies i professionals per la secundària i l'adolescència.

Van faltar cadires a la presentació del llibre Estima'm quan menys ho mereixi perquè és quan més ho necessito a càrrec del seu autor, Jaume Funes, psicòleg, educador i escriptor. Més de 120 persones van assistir al nostre institut la tarda del 12 de novembre. L'organització, a càrrec de la comunitat del nostre centre, es va obrir a tothom interessat (famílies i professionals) de dins i fora de l'institut.

Les afirmacions de Funes com ara "Les adolescències no són iguals”, "els problemes no són dels/de les adolescents, sinó de les persones adultes”, "la necessitat constant del pacte i del re-pacte”, la relativització de l'eficàcia d'alguns tipus de "càstigs” i la conveniència per part de les persones adultes de transmetre valors... feien que conforme avançava la xerrada, es notés una distensió en l'ambient i mirades còmplices que transmetien "això no només em passa a mi”, "no estic sol/no estic sola”.

Funes afirma que el drama més gran que pot passar és que els infants finalitzin l'etapa educativa sense cap interès en buscar explicacions per tot allò que passa al seu voltant; perquè és en aquesta situació que són fàcilment manipulables per part del mercat, els dogmes religiosos i polítics i l'egoïsme.

No hi ha "receptes” màgiques per educar els/les adolescents. Però si hem de garantir que experimentin amb xarxes relacionals de seguretat, és important que es protegeixin.

Paciència i esperança, són les recomanacions finals per acompanyar els nostres infants.

L 'acte va comptar amb un simpàtic photocall #Estimam en què va participar una bona part de les persones presents.

La presentació va anar a càrrec del nostre director, Miquel de la Torre, i una representació de les famílies impulsores.

Aquí podeu llegir un article del mateix autor que parla del seu llibre:

http://diarieducacio.cat/blogs/aprenentatgeservei/2018/07/09/estimam-i-aixi-voldre-canviar-el-mon/

I un vídeo d'una ponència similar del mateix autor: https://www.youtube.com/watch?v=mgdaU1z86Xk

Podeu veure les diferents fotos del photocall al twitter i facebook de l'Institut Ribera Baixa del Prat hashtag #estimam #1218elprat.

CONTINUITAT

Aquest cicle de trobades per parlar d'adolescents a la secundària continuarà el proper dimecres 16 de gener 17.30 h, amb la xerrada "L'escola sí que és per a tu”, al nostre Institut, amb Aina Tarabini, sociòloga i experta en abandonament escolar prematur, d'ENTRADA LLIURE.


Xarxes socials: